loading

Cinci mituri despre energia solară

  • Home
  • Blog
  • Cinci mituri despre energia solară
06mai
  1. Panourile fotovoltaice necesită mai multa energie pentru a fi fabricate decât produc în timpul vieții”

Laboratorul Național de Energii Regenerabile a realizat un studiu potrivit căruia conturile cu energia necesară pentru fabricarea panourile pot fi plătite în mai puțin de 4 ani de producere a energiei. Modulele fotovoltaice pot produce energie curată timp timp de 30 de ani, cel puțin.

  1. Energia fotovoltaică este prea scumpă

În ultimii 20 de ani prețul sistemelor fotovoltaice a scăzut în fiecare an în medie cu 5 procente. Investiția într-un sistem voltaic bine instalat și proiectat este amortizată în 7 ani. În ultimii ani prețul energiei a scăzut și se va menține în continuare acest trend, astfel că acest lucru va conduce la o perioadă de amortizare a investiției.

  1. Panourile fotovoltaice devin inutile în timpul iernii

Panourile fotovoltaice produc energie pe baza cantității de lumină solară la care sunt expuse, indiferent de sezonul în care ne aflăm. Ele sunt mai puțin eficiente când temperaturile sunt foarte ridicate sau sunt acoperite de zăpadă ori praf.

  1. Costurile de întreținere a panourilor fotovoltaice sunt mari

Praful poate reduce cu aproximativ 5% eficiența panourilor fotovoltaice. De aceea se recomandă curățarea lor o dată pe sezon. Panourile nu au componente mobile, drept urmare costurile de întreținere nu sunt mari.

  1. Este nevoie de foarte multe panouri fotovoltaice

Acesta este un alt mit! Un panou de 165X100 cum, cu o putere de de 250 Wp produce în medie 885 Wh/zi și poate alimenta mai mulți consumatori: televizorul, laptopul, telefonul mobil sau becurile led.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonSunați pentru detalii