loading

Informații utile

  • Home
  • Informații utile
Infomrmații utile

Avantajele panourilor solare la casa ta

Utilizarea energiei solare are următoarele beneficii și este bine să fiți conștienți de acestea.
image

Zero emisii

Principala atracție a energiei solare este că, spre deosebire de alte surse, nu generează emisiile poluante nici direct, nici indirect.

image

Economie de energie

Instalarea panourilor fotovoltaice este o investiție inițial costisitoare, dar pe termen mediu economiile de energie realizate sunt deja foarte mari. Factura dvs. de energie electrică va fi mai ieftină și, în plus, cu contoare bidirecționale veți avea posibilitatea să obțineți un profit din energia pe care nu o utilizați și să o „revindeți”. Aceasta este o opțiune pentru oricine dorește să economisească la consumul de energie.

industry image

Compatibil cu alte tipuri de energie

Energia fotovoltaică este compatibilă cu alte surse și, de fapt, multe case au două instalații pentru ca energia convențională să funcționeze atunci când cealaltă nu.
image

Disponibil în toată lumea

Soarele este o sursă de energie inepuizabilă pe toată planeta, cel puțin pe termen foarte lung, deoarece se așteaptă să emită energie timp de 5 miliarde de ani. Este important să subliniem că energia este obținută de la soare în locuri unde nu există alte opțiuni, deoarece în zonele îndepărtate, aceasta este o modalitate prin care o mică instalație poate funcționa autonom.

image

Dependența de climat

Acest inconvenient trebuie pus în perspectivă deoarece, în general, avem capacitatea de a prezice sau măsura orele medii de soare pe an și pe zi.

industry image
Tipuri de panouri solare

Panourile solare sunt variabile în ceea ce privește dimensiunea și puterea, are already două dintre principalele tipuri care sunt cele mai utilizate:

image

Panouri fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt formate din celule de siliciu care colectează energia din soare pentru a o transforma în curent alternativ. Acesta este panoul care este cel mai frecvent utilizat în structurile de autoconsum și poate fi sub două forme: monocristalin sau policristalin. Acest tip de panou are aplicații diferite în funcție de climă și de rentabilitatea pe care o așteptați în fiecare caz.

image

Panouri termice

Panourile termice sunt mai puțin frecvente și sunt utilizate în principal în facilitățile comunității pentru a genera căldură sau abur. Este important să rețineți că există colectoare cu temperatură ridicată, medie și joasă. Scopul acestor panouri este de a genera energie, dar este adevărat că nu sunt de obicei utilizate în scopuri de zi cu zi.

industry image

Viitorul energiei solare

Energia regenerabilă are un orizont pe termen mediu, iar Europa a stabilit deja anul 2030 ca anul în care consumul de energie va fi 35% regenerabil. Energia solară este o alternativă interesantă în acele locuri în care condițiile sunt favorabile și, mai ales, în clădirile mici și pentru autoconsum. Acest lucru este important dacă sunteți interesat să construiți o casă particulară și doriți să aveți un mod autonom și sustenabil de a genera energie.


Concluzie

Panourile solare sunt o opțiune pentru cei care doresc energie curată, economică, cu o structură sustenabilă. Acum, că sunteți conștient de avantajele și dezavantajele utilizării energiei solare, veți putea lua decizia corectă pentru nevoile dvs. fără a vă confrunta cu probleme.

Call Now ButtonSunați pentru detalii